Prezentare
Conducere
Structura Organizatorica
Organigrama
Management Spital
Pacienti si Vizitatori
Servicii Furnizate
Imagini
Foaie de Observatie
Ghiduri si Protocoale
Legislatie
Aprovizionare
Tehnic
Financiar Contabil
Statistica
Resurse Umane
Parteneriate
Buget
Managementul Calitatii
Consiliul Etic
Salarizare
Declaratii
Ingrijiri la Domiciliu
Contact
 

Click aici pentru Dotari - Aparatura Medicala

Unitati functionale componente: Constructia unde functioneaza sectiile de medicina interna cronici si camera de garda este de tip S+P+E, avand structura alcatuita din fundatie de beton ciclopian, pereti de rezistenta din zidarie de caramida, planes din lemn, invelitoare din tigla profilata.
          La parterul cladirii principale functioneaza un salon primiri urgente, un salon de
supraveghere a bolnavilor din urgenta, un grup sanitar pentru personalu angajat si un grup sanitar pentru pacienti.
          De asemenea functioneaza sectia de medicina interna prevazut cu 4 saloane avand  un numar de 25 paturi, un cabinet, un oficiu alimentar, 2 bai  si 2 grupuri sanitare  pentru pacienti(femei , barbati), o magazie pentru materiale de curatenie.
          Tot la parter se afla camera de garda - medici prevazuta cu grup sanitar propriu.
          La etaj functioneaza sectia de boli cronice prevazut cu 4 saloane avand un numar de 25 paturi, un cabinet pentru consultatii pacienti, un oficiu alimentar , un salon prevazut cu aparatura medicala, statie sterilizare, o garderoba pentru personal si garderoba pentru pacientii internati, un grup sanitar pentru personalul din sectie, 2 grupuri  sanitare pentru pacientii internati (femei, barbati), o magazine pentru materiale de curatenie. La  subsolul cladirii functioneaza bucataria cu spatiile corespunzatoare, sala de preparare  a mesei  cu spatiu de curatat zarzavat , spatiu de dezinfectat oua, spatiu de transat carne, sala pentru spalat vase, magazie de alimente, vestiar, baie si grup sanitar pentru personalul angajat. In cladirea alaturata cladirii principale functioneaza  sectia de pediatrie si birourile administratiei intr-o cladire P+E. La  parterul cladirii se situeaza birourile(birou manager, casierie, contabilitate, birou administratie, sectretariat, cabina poarta, telefonia digitala), precum si serviciul de spalatorie , substatia de ambulanta si capela. La etajul aceleiasi cladiri se gasesc saloanele pentru pacientii copii in numar de cu 25 paturi in total. De asemenea se mai gasesc 3 grupuri sanitare, unul pentru personal si doua pentru pacientii copii, oficiu bucatarie, cabinet pentru medic, cabinet tratamente, spatiu de depozitare a materialelor. Finisajele interioare consta din faiantari in grupurile sanitare pana la cota de 1,80 m si zugraveli pe baza de acetate de polivinil. Constructia in care functioneaza sectia de pediatrie este de tip P+E si are structura de rezistenta  deasemenea din fundatie de beton ciclopian, pereti de rezistenta din caramida impla, plansee din beton armat, sarpanta din lemn, invelitoare din tigla profilata. Finisajele acestui corp de cladire consta din zugraveli pe baza de acetate de polivinil, faiantari la peretii grupurilor sanitare. Pavimentarea este realizata din mozaic  si gresie ceramica dupa caz.

          3.Dotarea cu masini, utilaje si dotari specifice : spitalul este dotat cu paturi pentru bolnavi aflati sub tratament , dulapuri pentru medicamente , mese,scaune, truse medicale, aparatura necesara investigatiilor medicale si consultatiilor, chiuvete cu apa calda si rece, instrumente si dotari specifice, masini de spalat in spalatorii, masini de gatit in bucatarie, echipamente adecvate prepararii hranei, etc.

          4.Descrierea pe scurt a procesului tehnologic sau activitatii: Activitatea consta in realizarea actului medical prin consultatii, internari si tratamente specifice fiecarei boli. Activitatile administrative se realizeaza corespunzator cu cerintele specifice.

          5.Circuite functionale: Accesul se face din strada in curtea imobilelor, iar apoi in fiecare imobil exista o intrare principala si una de incendiu. La nivelele superioare si inferioare se ajunge pe scari de acces alcatuite din 2-3 rampe.

          6.Denumirea materiilor prime, intermediare, dorite si nedorite: Substantele necesare se procura din farmacia spitalului (medicamente, vata, fese, alcool medicinal, rivanol, apa oxigenata, etc.). Produsele nedorite se prezinta sub forma de reziduuri medicinale(vata, pansamente, reziduuri si materii fecale, etc.)
             Alimentele se procura din comert  si se prelucreaza in bucataria unitatii, apoi se distribuie pe fiecare sectie.

           7.Natura si cantitatile de reziduuri rezultate in urma activitatii:
     - reziduuri menajere in cantitate de            0,2 mc/zi
     - apa uzata menajera in cantitate de          80    mc/zi
     - reziduuri tehnologice in cantitate de         2,5 mc/zi

           8.Modalitati de colectare, neutralizare si indepartare a rezidurilor: Pentru reziduurile de natura solida s-a incheiat contract de prestari –servicii cu Primaria Orasului Jibou  pentru depozitarea acestora pe rampa de gunoi a orasului. Reziduurile rezultate din procesul – tehnologic sunt colectate si transportate in vederea eliminarii finale de firma
       S.C. AKSD ROMANIA S.R.L.                           

          9.Locuri de munca cu conditii grele: Nu este cazul.
         

UTILITATI SI DOTARI DE INTERES SANITAR

             1.Modul de asigurare a apei potabile:Apa potabila se asigura de la reteaua de alimentare a orasului.

             2.Modul de asigurare a colectarii, indepartarii apelor uzate menajere: Apa uzata menajera se deverseaza in canalizarea orasului fiind transportata in statia de epurare.

             3.Asigurarea cu anexe social sanitare:
       - chiuvete cu apa calda si rece in fiecare salon si cabinet;
       - bai cu apa calda si rece;
       - WC-uri;
       - iluminatul se asigura natural sau artificial dupa caz;
       - ventilatia se asigura natural;
       - microclimatul se asigura cu ajutorul unei centrale termice alimentata cu gaz metan;

 
        
  IN ATENTIA PACIENTILOR
LISTA GARZI
COMUNICARI

Spitalul Orasenesc Jibou
Spitalul Orasenesc Jibou

 
                                    Toate drepturile rezervate Site administrat de webinc